Välkommen till Uppsala Biobank!

Uppsala Biobank är den enda och gemensamma biobanken för Region Uppsala och Uppsala universitet och ansvarar för alla biobanksprover och provsamlingar inom deras verksamhet.
VIKTIG INFORMATION: Med anledning av den rådande situationen med Covid-19 så kommer biobanksverksamheten att påverkas. Läs mer under Aktuellt

Rådgivning

Uppsala Biobank ger råd, information och utbildning om bl.a. biobankslagen och hantering av biobanksprov.

Läs mer

Ansökan

För att påbörja insamling eller få tillgång till befintliga prov behöver du fylla i en biobanksansökan. Här finns information om vilken blankett du behöver och hur du fyller i den.

Läs mer

Insamling

Vid uppstart av projekt för insamling av prov ger vi råd och information om effektiv och säker insamling. Rådgivningen kan omfatta val av rörformat, etiketter eller dylikt.

Läs mer

Provförvaring

Uppsala Biobank erbjuder provförvaring som en del av sjukvårdsintegrerad biobanksservice. Det finns också tillgång till andra förvaringsmöjligheter.

Läs mer

Systemstöd

Uppsala Biobank arbetar med säkra system för spårbarhet och provhantering vid sjukvårdsintegrerad biobankning och vid egen provförvaring.

Läs mer

Befintliga prov

För att få tillgång till befintliga prov som tillhör en provsamling i Uppsala Biobank finns olika tillvägagångssätt. Rutinerna skiljer sig åt beroende på provsamling.

Läs mer

Film om sjukvårdsintegrerad biobankning

 

Se filmen om hur sjukvårdsintegrerad biobankning fungerar och följ provets resa från provtagning till nedfrysning.

Filmen visar hur sjukvårdsintegrerad biobankning går till, dvs insamling av prover för forskning via rutinsjukvården. Uppsala Biobank erbjuder sedan juni 2011 en sjukvårdsintegrerad biobanksservice och provhantering i samarbete med Klinisk kemi och farmakologi (KKF) på akademiska sjukhuset. Det är ett säkert, effektivt och resursbesparande sätt för insamling och lagring som också uppfyller biobankslagens krav på spårbarhet. 

Du kan välja att visa texning på svenska eller engelska i spelaren.

 

20151215028blobank

Ett av våra uppdrag är att utföra tjänster och service för att främja forskning och utveckling baserat på biobanksprov. I linje med detta erbjuder vi information, rådgivning, provhantering, fryslokaler och IT service (UBITS).
Tillbaka till toppen
Cookies gör att denna webbplats fungerar korrekt. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies.